Tänkvärt



Varför hata när du kan älska


Fan fan fan...

Det här ska jag kunna till imorgon.

Hur påverkas vi av media? Våra vanor.
Tidningens uppbyggnad.
Tidningens historia.
Jornalistord.
Lagar och regler.
Vilka är våra största tidningar.
Skilj på kvälls och morgontidning.
Tv:a utveckling.
Public Service
Amerikans och brittisk tv
Filmkunskap - Dramaturgimodellen
Regler på nätet.


Kul att jag inte kan någonting!

Jag pallar snart inte mer...

Allt för att inte plugga...

Att fotografera underifrån är inte uppskattat.... Men jag tycker att jag och Maja ser ganska bra ut iallafall.

<3



 

ajj ajj

Har varit i Halmstad och fotograferat Ida... har inte blivit så mycket utav mitt pluggande idag.
Kul att jag har ett stort mediakunskapprov imorgon, de är illa!


Partyy

Som Emma brukar säga - Utgång ikväll med Filippa

Surfing

Jag är sjukt sugen på att köpa en vindsurfinfbräda, som det förmodligen kommer att bli av. ( Min förra gick sönder ) Plus att köpa ett par nya skor och ett par nya handskar skulle inte vara så dumt, även ett par badshorts att surfa i! Min syster köpte en kitebräda igår, så om du ser en med en vindsurfingbräda och en med en kite så är det jag och min syster!


Fan...

Jag blir snart galen, är uttagen till skollaget som ska spela imorgon men jag får inte spela p.g.a mitt knä! Från att träna nästan varje dag i veckan till ingenting känns jävligt drygt och att veta att jag inte får jag inte spela fotboll på minst 3 månader till... de känns!!  


illaa

Jag ska till Ven imorgon och fick precis reda på att de kommer regna hela dagen imorgon!
Gud vad roligt vi kommer att ha det imorgon!

What happens...

Dåligt med uppdatering från min sida känner jag. De är nog mest för att min data har virus och kan då inte använda den.
Okej en snabb uppdatering om vad jag har gjort i helgen. 
Fredags var jag i grevie och tittade på ishockey och sociala jag somnade innan matchen började. 
Lördag, igår var jag och Filippa hos berra och spelade kubb och festade. Ganska roligt igår kan man säga! haha
Söndagen har bara gått åt till att sega, borde egentligen pluggat som fan men de blev det inte så mycket utav. Istället har jag tittat på film, ovanligt. Tittade på What happens in Vegas. Faktiskt ganska bra, fast vissa scener är bara så sjukt överdrivna som gör att filmen sjunker lite. Men de är en liten sån måbra film som jag känner att jag behöver just nu, så jag ska inte klaga för mycket på den.

Sex and the City.

Igår blev det Sex and the city med Majan, mycket trevligt. Nästan bud på att ladda hem programmen, får fråga Johannes om de. Annars så ska jag och Maja snart till vitaräck och sola lite och senare idag dyker Polly också upp, efter att hon kommer ifrån skolan. Sen ikväll ska jag till en sjukgymnast i Halmstad som ska titta på mitt knä, de behövs kan man ju säga! Känns som att jag inte kommer komma igång med fotbollen på ett bra tag, kanske vara med litegrann och kicka lite men att spela matcher kan jag bara drömma om...



Tisdag.

Jaha, då var den här dagen också avklarad. Hade desvärre Nationella Matte prov i två timmar idag... de gick mindre bra! Men A-delen gick bara bra, fick ett fel! Annars fick jag tillbaka mitt samhällsprov idag och fick 35 / 38, mvg! Sedan fick jag mitt resultat på fotokursen och jag slutade på 20 / 20, alltså mvg. Helt sjukt, så jag är ganska glad faktiskt!

Efter skolan idag så åkte jag på min gitarrlektion och sedan blev de lite fotbollsträning. Inte för jag gör så mycket på fotbollsträningarna, men de känns ändå ganska skönt att man är med lite iallafall.

Ikväll blir det en kväll framför datan och då ska de skrivas ett arbete om H. C. Andersen och hans sagor, yippi!
Och sedan ska man börja smått med en uppsatts som ska handla om jordensbefolkning. Hur mycket vi förökar oss och vad blir konsekvenserna om vi blir fler. Hur är det i i-länderna jämförst med u-ländera, finns de någonting man kan göra för att de inte ska vara så stora skillnader. De ska det handla om m.m, tycker faktiskt de ska blir roligt att skriva om det!

Imorgon blir det hemmakväll hos Maja och då ska vi titta på Sex and the City och sedan börjar ju vi inte skolan förrens kvart över 1. Klagar man?

Ofta, haha

"Snygg Mange / Fejk Ola "




Vad är oddsen? haha

illa

Fan nu känner jag verkligen att allting börjar gå nerför igen, självförtrendet sviker mig som fan och om mitt självförtroende sviker är de inget bra tecken... faan





Summer

Idag har de varit en mycket trevlig dag. Det började med att Filippa ringer och väcker mig, hade en sjuk dröm som handlade om en jätte farlig sjukdom och massa zombies, eller hur de stavas. Ingen härlig dröm de inte! Så jag är ganska glad att hon väckte mig. Efter att jag vaknat till liv åker jag och filippa ner till stranden och ligger där kanske i tre timmar. Riktigt skönt. Efter de får vi skjuts till grevie för att titta på B-laget. Sådär rolig match om man säger så, grevie vann och ägde matchen, exact som förra gången. haha Efter att jag kommit hem blev det grillat med mys uppe på balkongen, älskar sommaren. Hoppas nu bara vädret håller i sig, annars är de lätt Aiya Napa nästa!  

Imorgon så är jag ledig ifrån skolan för att jag ska vara hårmodell för Bea. Lite nervös är man allt och plus att jag vet inte om jag vill klippa mig, men de behövs för de känns som jag inte har klippt mig på hundra år, de är ganska slitet nu.

Annars har jag inte mycket mer att berätta, bara att jag skar mig i tummen idag och de gör jävligt ont!
Nu ska jag sova och sen ska jag inte iväg förrens vid 11 - Godnatt


Grillning

Gårdagen blev det grillning med Pappa, Mamma, Johannes och Ida. Mycket mysigt och specielt när det blev lite gitarr spel från min sida, jag är grym. haha, och jag visade även upp min talang senare under kvällen. illa haha.

Efter att jag grillat med familjen tar jag och Filippa cykeln ner till segelstorp, fy för vad vi är duktiga!
Iallfall, träffade vi lite folk och grillade även där. Inte jag då men de andra. Efter att vi har cyklat hem ifrån stranden så gick vi till Fritzonbröderna och där var även David, Snyggmange och Ped...Po, vi säger grillen killen. haha

Just nu gör jag inte så mycket, vaknade ungefär vid 12 att Filippa ringer och väcker mig, jaa nu åker vi till playan.
Så nu ska man fram med scooter hjälmen, riktigt snyggt!

Party

Vaknade kvart över 5 som vanligt och slänger på mig ett par short och ett linne och ser hur solen sakta börja stiga upp.
Drar iväg till skolan och har tre lektioner och sedan var det bara på väg hem igen. Efter att jag kommit hem lägger jag mig på soffan och jag var inte vaken så länge kan man ju säga. Halv 6 ringer Filippa bara jaa alltså grevie börjar spela om 1 timme, kanske tid att du ska göra iordning dig. Kommer inte riktigt ihåg att jag pratade med Filippa utan filippa ringer sedan igen vid halv 7.. är du klar? Jag ligger där i soffan som ett frågetecken, bara hur mycket är klockan egentligen? Fort som in i får jag slänga på mig lite smink, göra iordning håret och äta lite och sen bar det iväg.

Grevie matchen resulterade 1 - 1 och efter matchen bar det iväg mot Jungle. Men när vi väl kommit fram säger han "Ja, alltså min mamma kommer hem snart så vi kan inte vara här". Då fick vi gå till Viktor och förfesta där istället innan vi skulle vidare till Ängelholm. Väl i ängelholm blev det lite tjafs, Filippa du vet att jag menade verkligen ingenting utav det jag sa igår! Du och ja för fan! Jaha, annars var det helt galet som vanligt. Mycket trevligt folk med kareoke och några cider. Senare under kvällen ringer David om vi vill ha skjuts hem och i bilen träffar vi "Snygg Mange" och "Grillen Killen" haha. Blev lite efterfest hemma hos Eriksson, mycket trevligt.

När jag sen kommer hem slänger jag mig på soffan och vaknar inte förrens halv 2 och går ut och lägger mig i solen och ringer till Filippa. Snackar lite om gårdagens händelser, haha. Sjukt roligt igår ja!
Snackade med Karolina Svensson som man inte hört så mycket ifrån nu när hon är borta i Australien. Ska bli sjukt roligt när hon kommer hem igen!

Nu ska jag ut och grilla med Mamma, Johannes och Ida. Mycket mysigt!!
 



Illa bild sen igår. Tack för en roligt kväll igår gott folk!

Thinking of...

Idag hade vi sista fotolektionen för i terminen! Blev faktiskt ganska nöjd med mitt album till slut och kommer ladda upp mina bästa bilder på min andra blogg, när jag har fått tillbaka det utav min lärare. Jag lovar, jag ska uppdatera mig! Annars mår man väll något bättre än de senaste dagarna, men nu är det nya saker som börjar hänga över en. Jag säger som min mamma, "att man aldrig kan få vara glad." Så känns det just nu, när man väl börjar må lite bättre kommer någonting nytt upp som gör att man drar tillbaka sig igen. Men det brukar lösa sig, men jag tvivlar jävligt starkt på att de inte kommer lösa sig i den här sitationen. Jag har nog ställt till det ganska mycket för mig själv... som jag gör i de flesta situationerna. Illa illa... och det är inte förrens sitationen är förstörd som jag förstår hur mycket jag egentligen vill ha det och hur mycket man saknar det! Men som sagt, jag får skylla mig själv!

Snart helg och det ska bli riktigt skönt! Sova ut och nu äntligen har jag fått min rullgardin ifrån Ikea. När jag var där innan och skulle fixa saker till mitt rum så hade de bara rullgardiner i blått och nu fick de äntligen in i svart. I like it! Kom bara och tänka på det när jag skrev, sova ut. Nu kan man verkligen ligga och dra sig utan att de blir för ljust eller för varmt inne på rummet!!

Fredag, imorgon, blir det först till att fira Camila Martinez som fyller år, och senare under kvällen bär det av mot Ängelholm. Längtar så sjukt mycket till imorgon kväll. Annars i helgen ska jag inte göra ett skit, jag ska vara hemma och sola, plugga och bara ta det lugnt! Och försöka vara borta så mycket från omvärlden som möjligt och bara försvinna ett litet tag. Men vi får väll se hur de blir med det, ska faktiskt försöka hålla mig hemma så mycket möjligt!


illa...

Usch, värsta hemska dagen igår. Har inte mått så dåligt på länge kan jag ju säga! Igår var även den sämsta och värsta fotbollsträningen i hela mitt liv! Fy fan, just nu känner jag att jag har tappat allt. Men visst jag kan ju träna och komma tillbaka så som jag var förr, men har jag orken? Det är de jag inte vet. Allting känns så jäkla nere just nu, ser inget positivt i någonting längre. Men det är väll det kommer vara en period framåt. så de löser sig säkert snart.


Wolud someone just hold me tight?

Hade MatteNationella idag och även Samhällsprov  om Brott och Straff. Gick förvånadsvärt mycket bättre än förväntat! Så jäkla härligt. Kan man säga att jag hade dålig samvete igår eller. Nu är det sista rycket som gäller, speciellt mediakunskap, eftersom kursen slutar om två gånger. Sista gången foto imorgon, tråkigt nog, men från något tråkigt till något roligt är att jag blir ledig varje måndagförmiddag och varje torsdagförmiddag.




Skånetrafiken...

Kan den här dagen börja bättre eller. Vaknar av att mina ögon är helt röda och jag kan inte andas! Går ner där nere och knarkar ner mig och mår något bättre. Åker med mamma in till Ängelholm för att ta tåget in till Helsingborg, men blir man förvånad att tåget blir inställt? Inte direkt, jag hatar verkligen skånetrafiken. Jag kom 40 minuter sent till min första lektion, säger bara - Tur att vi inte hade matte nationella idag!

23:41

Jag gillar min lilla Pinglad!

image84

SlappeMåndag.

Jaha, då var det skolan igen. Stod i mörkrummet hela förmiddagen, mycket trevligt. Har även gjort mina val till 2:an.
Så nu är det bara att hoppas på att man kommer in på Foto. Efter skolan åkte jag till Ängelholm för att förbättra brännan och köpte även ett par nya solglasögon.

När jag precis kommer hem och innanför dörren säger mamma till mig att Filippa har ringt, så jag ringer upp henne och hon berättar att en person ska hem till Elin och berätta om smink och sälja lite produkter om jag då skulle vilja följa med på det. Faktiskt mycket roligt, beställde en foundation och ett läppstift, så det blir nog nice.

Annars är man inte på topp och det är mycket de som beror på familjen. Om det händer någonting så är det mitt fel och det ända jag får höra utav min bror är att jag är bortskämd. Han skriker det i örat på min nästan varje dag. Min mamma är as sur på mig och jag har ingen aning om vad jag har gjort för fel, så just nu försöker jag bara undvika min familj så mycket som möjligt. När jag väl kommer hem så sticker jag direkt upp på mitt rum och stänger dörren och då får jag skiten för att jag är på dåligt humör, vad fan tror dom egentligen? Sinnee

Nej nu funderar jag faktiskt på att gå och lägga mig, ganska trött om man säger så men det blir väll msn ett tag till... bye

Söndag...

Vaknar vid 12 att man inte kan andas, hur härligt är inte det? Får gå upp och ta mitt astmaspray, nässpray och ögondroppar och mina allergitabletter. Kan dagen börja bättre, jag går ner till soffan och tittar lite på tv och springer även och hämtar en ipren. Nerknarkad går jag ut i trädgården för att äta lite frukost med min mamma, mycket mysigt. Sedan går jag in och pluggar lite samhälle duktig som jag är. Vid tre tiden ringer jag Filippa och bestämer att vi ska titta på fotbollen och vi bestämmer också oss för att vi ska cykla till grevie! Fy fan, duktiga som vi är cyklar vi hemifrån lite över halv 5 och kommer fram ungefär kvar över. Käns faktiskt bra nu efter att vi cyklade igår och idag. Som Filippa skrev på hennes blogg så blev iallafall våra föräldrar glada!

Jaha, Grevie matchen slutade 8 - 0 eller någonting sånnt. Sådär rolig match om man säger så... men det som jag inte riktigt förstår är när det är ungefär 20 minuter kvar och grevie leder med 5 - 0 får Robin Jungle sinne och skriker "Men gör mål då för faan"... Lilla Robin, jag tror att ni skulle vunnit i vilket fall som helst! haha

Iallfall, under matchen sitter jag och Filippa och snackar om att vi skulle köpa någonting i kiosken som vi sedan kan fika med när vi cyklar hem... Men då får Filippa en annan idé och säger jaa vi köper en kebabtallrik!! Sagt och gjort så beställe jag en kebabpizza och en kebabrulle till filippa men mycket vitlöksås på! Så jäkla gott och bara kränga!

Efter att jag kommit hem frågar min mamma mig om jag ska med henne och gå nere vid stranden och med ironi i rösten säger jag " Jojo, klart jag ska med" och de tolkar ju min mamma som att jag ska med. Så hon fixar fika och packar ner allting i en väska och precis innan hon ska åka så bara ja kommer du eller och då står jag ju där som ett frågetecken, jaha skulle jag med nu iallfall. Så tänkte jag såhär, ja men jag kan ju ta med kameran och fotografera medan min mamma "Går till Prag".  På mitt mamma jobb har dom någon grej så får dom vars sin stegräknare så ska dom gå till prag, så om ni ser min mamma mycket ute och går nu för tiden så är det mest p.g.a. det, vet nämligen att Filippa brukar se henne när hon springer förbi hennes hur.

Iallafall så går mamma och jag stannar på stranden för att fotografera. Jag klättrar ut på stenarna ute i vattnet och står där och försöker få en bra bild, plötsligt hör jag ett litet plask och vänder mig om och tittar ner i vattnet för att se vad som trillade i och hoppsan det var min mobil! Så jag hoppar i vattnet i med skor, byxor och hela köret, i med händerna för att plocka upp min mobil så fort som möligt och yes den fungerar. Men efter ett litet tag så hackar hela telefonen och vips så var den helt död... så jag fick gå upp till bilen med mina blöta kläder och plocka isär mobilen och försöka torka den så gott som det gick, men det gick ju inget vidare. Efter ett tag kom mamma och jag berättar då att min mobil inte fungerar och då väntade jag mig värsta utskällningen men hennes kommentar, jaha då var det till att köpa en ny telefon till dig ja... så var det ingenting mer med det. Som tur var så hade mamma ett par mjukisbyxor och en tröja där bak som jag fick sätta på mig och sen tog vi lite kaffe och körde hem.

Min telefon är fortfarande svårt skadad och jag vet inte om den kommer att överleva. Vi ska ta den till sjukhuset imorgon och hoppas på det bästa, får se om man kan rädda livet på min stackars lilla älskade telefon...

Uppdatering av bilder kommer under veckan... tror jag iallafall

Good Night!

Angel wings

Ahh, galet säger jag bara.

Igår åkte jag, filippa, elin och malin till båstad till en "strandfest" där alla skulle befinna sig... vad säger man. Där var bara massa fjortisar och då menar jag riktiga fjortisar och inte så mycket folk som dom sa... Ehm, så jäkla positivt var det inte från vår sida kan man ju påstå. Det ända positiva var att jag träffade mitt ex som jag inte har träffat på snart ett år, mycket trevligt! Vi tog snarats bussen hem och med oss följde Linus, Alexander och Jesper med oss. De resulterade att vi gick till statoil och köpte kränge och sen gick vi hem till Linus och tittade film. Mycket trevligt men man var ju inte så social, precis tvingat dom till att sätta på Mulan och så somnar man... som vanligt.

Ikväll då, party sugen som vanligt... hallå det är lördag. De blev inte så mycket party för vår del utan jag och Filippa åkte ner till stranden och grillade banan / choklad och isbitar. Pontus kom och hälsade på lite och ett tag senare kom även Martin ner och hälsade på. Jag och Filippa var på väg hem då vi gick förbi Marcus som hade förfest, ja vi blev intvingade haha och träffade massa trevligt folk och fick en god kall öl. Härligt. Efter att alla åkte till pepes eller vart alla nu skulle så skulle jag och filippa cykla hem, fy fan säger jag bara. haha

Måste bara säga det här, de här var helt stört! När jag skulle cykla mot lindab och möta filippa för att cykla ner till stranden, kommer det en bil på min väg. Så tror jag att det är Robbe, Kotten och Josip och dom så jag vinkar som fan, bara tjaa. Så jag cyklar vidare så vänder jag mig om, bara oj det var visst inte dom... hehe. Tänker inte så mycket mer på det utan cyklar vidare och när jag nästan är vid lindab så kommer dom efter mig och tutar på mig och kollar på mig som fan. Så dom stannar till lite längre fram i korsningen och så var jag också tvugen att stanna, så dom bara ja vart ska du ikväll... hehe till stranden... vilken strand... jadu, bra fråga... Så får dom syn på Filippa... Jaha så är det din kompis du ska åka med... Så vad fan gör man, så cyklar jag fram till Filippa och bara ahh kolla inte mot dom, dom har följt efter mig hela vägen därifrån jag bor... lyckat verkligen! Så vi bestämde oss för att cykla mot stranden och hoppas på att dom inte skulle följa efter oss.. som dom inte gjorde heller... läskigt!!

Så pratade jag med mamma när jag kom hem nu ikväll, för hon stog ute på vägen och pratade med mina grannar när den läskiga bilen körde förbi. Så tänkte dom, fy fan vilka skumma människor så hörde dom att dom skrek på mig och sådär. Så mamma bara ja hoppas nu att dom inte följde efter henne för att dom stannade på vägen och sen vände dom... så kommer jag hem bara ahh den äckliga bilen följde efter mig så min mamma bara jaha så dom gjorde de, hoppades på att dom inte skulle göra det för dom såg riktigt obehagliga ut.
Alltså jag hatar bilar!

Takida - Burning inside


Madison.


image78image77

"Kombinationen elin, malin och julia kan vara något av det mest ostabila som finns. jag älskar er!"

Kvällen igår blev sjukt lyckad, Här har vi då Mig, Malin och Elin och sedan har vi Fredrik Strebel som fixade efterfest,  - "Om man har förfest kan man ju lika gärna ha efterfest"

image80
image81
Bra att min bh syntes på alla bilder!!
image83
Det här är den omtalade Robin Jungle!
image79

Valborg.

Sinne eller vad, suttit och skrivit ett helt inlägg och vad händer inte när man trycker på spara och publicera.. jo det försvinner såklart! Jaha, då får man börja om på nytt.

Idag känns det som att de är söndag och att de är skola imorgon, eftersom vi brukar festa på lördagarna.
Galen kväll igår kan man påstå. De började hos heberlein, härligt folk som vanligt och vid tio drog vi vidare mot båstad. På vägen hoppar jag och Filippa av och resten fortsätter mot båstad / stranden. Vi går hem till Victor och där fanns Robin, Simon, Christian, Martin, Pontus, David och då självklart Victor. Mycket trevligt. Efter lite festande där sätter vi oss på bussen mot Båstad. De kändes verkligen som halva bjäre satt på den bussen, något illa. Började ju bra också när jag precis gått på bussen säger busschauffören till mig att jag måste sitta där framme, förmodligen att han ansåg att jag var för full... Men där framme stannade jag inte så länge utan gick bakåt i bussen till dom andra. Väl framme i båstad blev de lite tjafs och efter ett bra tag så drog jag och Martin iväg mot Madison, jag då för att leta upp min bror som också befann sig i båstad. När jag väl kommit utanför madison står där några killar och släpper in mig bakvägen, så vem säger då nej till att gå in på madison. Där inne träffar man ju sjukt mycket folk, riktigt roligt. Precis efter man kommit in på Madison hittar jag Malin och springer runt med henne tills vi går ut till Milano och efter ett tag dyker Elin upp. Vi träffar massa roligt folk och vi träffar även Fredrik Strebel som överväger starkt att vi ska med honom på efterfest. Jo vid tre tiden åker vi taxi till honom, intrycka 7 pers i en vanlig 5 manna, jag sittandes i Strebels knä i framsätet, lyckat! Hos strebel stannar vi kanske till 5 och då drar vi oss hemåt till Malin och sover där. Fy för vad bra man mådde när man vaknade, fy fan säger jag bara. Sen åker vi tre hem till Förslöv och nu sitter jag här framför min data... har verkligen inte gjort ett piss idag. Tragiskt. Vad hände mer igår då? Mina skor gick sönder så gick för det mesta barfota igår eller lånade någon annans, ofta. haha
Och sedan när jag kom hem till älskade Förslöv tittade jag mig i spegeln så såg jag att hade någonting på min kind under ögat, och försökte ta bort det men de gick inte. Då tittade jag lite närmare, nej då är de ett blåmärke som jag fick igår och jag kan ju säga att de gör jävligt ont! De var jobo som slog mig i ansiktet, haha oftaa!

Jaha, när jag vaknade ringde jag mamma och skulle kolla läget så berättade hon att jag har blivit Förslöv if fotograf. Så ska fotografera alla fotboll och innebandy lag... fast inte herrerna för dom var redan fotograferade, illa! haha Och sedan först och främst ska jag fotografera på midsommardagen då de är karnevalståg. Ska fota karnevalståget och sedan ska jag fota Måååns Zelmerlöw och branska city släckers, de ni! Lite stolt är jag faktiskt!

 .

image76


Robin Jungle var ju ändå partypinglan number one på madison, i like it!

RSS 2.0